Nieuws
Team
Groepen

MAAND ARCHIEF

Voorleeswedstrijd 2020

“Het was zo stil dat je een spelt kon horen vallen toen Tara aan het voorlezen was over gedichten, liefde en natuurlijk kaaschips. Zij en tien andere leerlingen uit de omgeving van Haaksbergen streden woensdag 29 januari om de titel van ‘beste voorlezer van Haaksbergen’. De competitie was fel en het was spannend tot de laatste minuut. Helaas was Mees van de Montessorischool net iets beter volgens de jury en wist hij de overwinning binnen te slepen. ‘Hij was wel heel goed’ zei Tara nadat de winnaar bekend was gemaakt.”

Informatieavond groep 1-2 druk bezocht

Dinsdagavond 28 januari waren veel ouders van leerlingen uit groep 1-2 aanwezig tijdens de extra informatieavond. Aangezien er het afgelopen jaar meerdere ontwikkelingen zijn geweest leek het ons goed om de ouders mee te nemen in het proces.

Het onderbouwteam heeft samen met de directeur en een externe deskundige gewerkt aan een duidelijke visie op Onderwijs aan het Jonge Kind. Samen is gekeken naar hoe we het onderwijs in groep 1 en groep 2 vorm willen geven om te voldoen aan alle doelen.

Op dit moment zijn we dit aan het doorontwikkelen en maken we ook nog onderdeel uit van het netwerk Jonge Kind van stichting Keender. Kennis en ervaringen worden hier met elkaar gedeeld.

Juf Miriam 25 jaar in het onderwijs

Afgelopen maandag (27 januari) was het precies 25 jaar geleden dat juf Miriam begon in het onderwijs. De laatste 4 jaren is ze directeur op de St. Bonifatiusschool en wij wilden haar verrassen.. Dat is goed gelukt, want maandagmorgen om 08:45 uur zaten alle kinderen en leerkrachten klaar in de gymzaal om haar toe te zingen en haar vervolgens te feliciteren. Ze had niets door en was totaal verrast!

 

Mad Science voor groep 3 t/m 8

Afgelopen dinsdag 21 januari kwam er een professor van Mad Science bij ons op school. De kinderen van groep 3 t/m 8 volgden een leerzame en interactieve show. Tijdens de show deed de professor allerlei proefjes met lucht.

https://bonifatiushb.nl/wp-content/uploads/2020/01/Sint-Bonifatius-groep-3-t_m-8-nieuwsbrief-2019-2020-.pdf

Groep 7 naar de rioolwaterzuivering in Enschede

Woensdag 22 januari ging groep 7 naar de rioolwaterzuivering in Enschede. We hebben daar gezien en geleerd hoe het water gezuiverd wordt en welke stappen daarvoor nodig zijn. Een leerzame ochtend voor iedereen!

Sport uurtje van meneer Jerzy voor groep 6, 7 en 8

Meneer Jerzy geeft wekelijks op vrijdagmiddag het sportuurtje. Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 kunnen zich hiervoor inschrijven. Het sportuurtje is van 14:30 uur – 15:30 uur.

Hoera! Juf Daniëlle is bevallen!

Afgelopen donderdag zijn juf Daniëlle en man Ruud trotse ouders geworden van een prachtige zoon Julan. Wij wensen ze heel veel geluk!

Workshops

Door het jaar heen zijn er vaak verschillende workshop en andere activiteiten te doen in Haaksbergen en omgeving. Wil je ook een keer mee doen? Kijk dan op onze site bij ‘leuk om te doen’.

Kinderboeken, zwemmen, Grintenbos, Zien en Doen en nog meer

Na een aantal weken hard werken is het al weer herfstvakantie.

Op donderdag 17 oktober hadden wij een lange optocht met fietsen, skelters, steps en eigen gemaakte auto’s. Hiermee is onze kinderboekenweek 2019 afgesloten.

Naast de kinderboekenweek hebben we ook heel veel verschillende activiteiten in verschillende groepen. Komende tijd worden er meer foto’s op de website geplaatst van alle dingen die wij doen.
Ook plaatsen we buitenschoolse activiteiten die te doen zijn in de Haaksbergen omgeving. Deze zijn te vinden bij ‘leuk om te doen’.

In de herfstvakantie is er ook weer van alles te beleven voor kinderen. Neem maar eens een kijkje.

Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie en tot maandag 28 oktober!

1 oktober voorstelling FOETSIE groep 1 t/m 4

CONTACT

St. Bonifatiusschool
Lijsterstraat 11
7481 BD Haaksbergen
Postbus 118
7480 AC Haaksbergen

Tel.: 053 - 572 23 79
Verstuur mail

Kalender

februari 2020

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
facebookTwitter YouTube