Nieuws
Team
Groepen
MAAND ARCHIEF

Groep 8 bezocht de Risk Factory in Enschede

Risk Factory

Wij waren dinsdag 4 april naar de risk factory geweest. We hadden 3 groepjes gemaakt. Ik zat in groepje 3 bij juf Annet. De risk factory zit bij vliegveld Twente. Bij de risk factory had je allemaal verschillende scenario’s

Een paar van de scenario’s waren. Dat je als 1ste naar de achterbank van de bus moest gaan en daar moest je een filmpje kijken over de dodehoek. En een andere was dat je naar een slaapkamer moest. En toen ging het brand alarm in een keer af. Toen moesten we naar buiten vluchten. Terwijl je naar buiten moet vluchten was er allemaal rook binnen. De laatste scenario was dat er in een filmpje alcohol onder de 18 werd gedronken. Toen moest je met een bril waar je alles niet goed mee zag. Toen moest je een pad afleggen naar huis met allemaal pionnen. Er waren nog wel meer scenario’s maar dat zijn er te veel om op te noemen. Deze scenario’s waren allemaal nep.

Ik heb heel veel geleerd van deze scenario’s. en het was een super leerzame dag.

Van Nora

Risk Factory

Ik ben met mijn klasgenoten op 3 April 2017 naar de Risk Factory geweest. Dat was op vliegveld Twente in Enschede.

We gingen daar in groepjes allemaal veiligheidsscenario’s oefenen zoals brand, groepsdruk, alcohol en nog veel meer. Met die oefeningen deden we leuke dingen. Bij brand gingen echt vluchten, bij groepsdruk gingen we een filmpje kijken en daarna vragen beantwoorden en bij de dode hoek deden we een quiz.

Het was een leuke ochtend met veel dingen om te leren. Het allerleukste was het alcohol spel.

Van Renzo

 

Risk Factory

Wij waren bij de Risk Factory in Enschede, het was heel gaaf en ik ga er nu meer over vertellen.

We gingen met de bus er naartoe, toen we uit de bus stapten stonden we buiten voor een hele grote hal met heel groot ‘Risk Factory’ erop. Even later gingen we naar binnen, we liepen door een smalle gang die leidde tot een kamer waar we allemaal wat te drinken kregen. Toen we verder gingen ging er iemand met ons mee om ons les te geven, eerst kregen we les over de dode hoek, toen over brand en brandveiligheid, ook gingen we 112 bellen, dat mocht ik doen, ik mocht een inbraak melden.

Van alle scenario’s heb ik veel geleerd en ik vind het zeker een aanrader om een keer te doen. Toen er werd gezegd dat we klaar waren wou ik eigenlijk nog doorgaan. TOP!!!

Van Madieke

 

CONTACT

St. Bonifatiusschool
Lijsterstraat 11
7481 BD Haaksbergen
Postbus 118
7480 AC Haaksbergen

Tel.: 053 - 572 23 79
Verstuur mail

Kalender

oktober 2021

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
facebookTwitter YouTube